blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG rc
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
RC



100 dôvodov pre operačný systém Windows Vista
pridal RC 6.4. 2007 o 17:42

1. Používanie vášho počítača bude oveľa jednoduchšie.

Systém Windows Vista bol navrhnutý pomocou revolučných metód a obsahuje organizačné nástroje, ktoré zjednodušujú vykonávanie bežných úloh, takže vám zostane viac voľného času. Vďaka funkcii Okamžité hľadanie môžete na sieti WWW aj vo vašom počítači bleskovo nájsť presne to, čo potrebujete. Rozhranie Windows Aero prináša prehľadnejšie a atraktívne používateľské prostredie a vďaka funkcii Priestorové prepínanie okien 3DA môžete naraz zobraziť všetky svoje rozpracované úlohy.

2. Hi-Fi + vysoké rozlíšenie = úžasný zážitok.

Počítač sa stane novým centrom vašej domácej zábavy. Môžete nahrávať a sledovať vysielané televízne relácie. Alebo prehrávať filmy. Počúvať obľúbenú hudbu. Prezerať si svoje fotografie a domáce videá. Verný obraz a priestorový zvuk vám priamo do vašej obývačky prinesie aplikácia Windows Media Center doplnená o kompatibilné diaľkové ovládanieM. Ak pripojíte k počítaču televízor, uvidíte to všetko aj na veľkej obrazovke. A ak ku svojej domácej káblovej či bezdrôtovej sieti pripojíte taktiež Xbox 360, môžete si zábavu užívať v ktorejkoľvek miestnosti v dome.

3. Doteraz najbezpečnejšia verzia systému Windows.

So systémom Windows Vista poskytuje váš počítač lepšiu ochranu osobných informácií a detí než predchádzajúce verzie systému Windows. Zaisťujú ju nové nástroje zabezpečenia, napr Windows Defender, Rodičovská kontrola a filtrovanie spamu a phishingu. Automatické zálohovania, integrované diagnostické nástroje a Automatická optimalizácia výkonu pomáhajú chrániť vaše dáta a predchádzať problémom s prevádzkou počítača.

4. Zmení váš pohľad na svet.

Revolučné používateľské rozhranie Windows AeroA sprehľadňuje vaše pracovné prostredie v počítači. Všetky rozpracované úlohy máte na dosah myši vďaka úžasným vizuálnym efektom, napríklad priesvitným skleneným panelom ponúk, cez ktoré je vidieť pod okno aplikácie.

5. Budete mať prehľad o tom, kde čo je.

All-new search and organization tools in Windows Vista will help you quickly find what you need on your hard drive or on the web. Instantly find and launch a document, photo, e-mail, song, video, file, or program on your PC with Instant Search.

6. Stále v pohybe.

Windows Vista ponúka nové funkcie pre mobilných používateľov, ktoré vám na cestách uľahčia prácu aj prístup k zábave. Centrum nastavení mobilných zariadení, Centrum sieťových pripojení a zdieľania a Centrum synchronizácie vám pomôžu s pripojením a aktualizáciami počítača aj prenosných zariadení o najnovšie udalosti kalendára, kontakty aj hudbu. Ak si zakúpite ultraľahký počítač Tablet PCA , budete môcť na cestách digitálnym perom písať poznámky alebo kresliť náčrtky. Keď budete mať dlhú chvíľu, môžete si pustiť obľúbený seriál, film, hudbu alebo zahrať hru. Všetky tieto možnosti vám v prenosnom počítači prináša systém Windows Media CenterM.

7. Môžete zastaviť čas.

Program Windows Fotogaléria uľahčuje usporiadanie fotoarchívu a domácich videozáznamov, aj keď od ich vytvorenia uplynula už dlhšia doba. Fotografie je možné označiť dátumom, kľúčovým slovom a ľubovoľným popisom alebo ohodnotiť pomocou hviezdičiek. Jednoducho ich teda nájdete, keď ich budete potrebovať.

8. Počítač sa chráni sám.

Automatická optimalizácia výkonu, technológia samoopravenia, integrované diagnostické nástroje a nástroje na opravu chýb umožňujú, aby počítač pracoval na plný výkon a bol automaticky aktualizovaný. Strávite teda menej času riešením ťažkostí a viac príjemnou prácou so spoľahlivejším počítačom.

9. K mobilnému počítaču nepatria drôty.

Centrum sieťových pripojení a zdieľania umožňuje vytvoriť doma bezdrôtovú sieť a prinesie vám pocit voľnosti pri práci z obývačky, záhrady alebo ktorejkoľvek inej miestnosti v dome.

10. Bezpečnejšie surfovanie.

Prehľadávač Windows Internet Explorer 7 s technológiou dynamickej ochrany zabezpečenia pomáha chrániť váš počítač a osobné údaje pri pripojení k Internetu. Internet Explorer 7 obsahuje taktiež mnoho ďalších funkcií navrhnutých s ohľadom na ochranu pred škodlivým softvérom.

11. Lepšia ochrana detí na Internete.

Môžete riadiť prístup rodiny k stránkam na Internete. Centrálna Rodičovská kontrola umožňuje obmedziť pomocou ovládacích prvkov prehľadávača prístup k nevhodným stránkam a poskytuje deťom bezpečnejšie prostredie pri práci s Internetom.

12. Program televízie presne podľa vašich prianí.

S aplikáciou Windows Media CenterM budete svoje obľúbené televízne relácie sledovať v čase, kedy sa vám to bude hodiť. Pomocou kompatibilného diaľkového ovládača a integrovaného televízneho programového sprievodcu vyhľadáte, naprogramujete a nahráte si vysielané relácie a potom ich môžete prehrať na obrazovke stolného či prenosného počítača alebo televízora. Už nezmeškáte ani jednu epizódu.

13. Ochrana pred podvodníkmi.

Filter útokov typu phishing a technológia na ich prevenciu, ktoré sú súčasťou prehľadávača Windows Internet Explorer 7, informujú používateľa pri návšteve podozrivých či známych podvodných stránok. Zvyšujú tak ochranu osobných údajov pred zneužitím.

14. Multimédiá v každej izbe.

Aplikácia Windows Media CenterM poskytuje prístup k televíznym reláciám, hudbe, fotografiám a filmom tak, aby ich bolo možné premietať v ktorejkoľvek miestnosti v dome. Stačí pripojiť konzolu Xbox 360 alebo iné zariadenie Media Center Extender ku káblovej či bezdrôtovej domácej sietiN. Vyberte na obrazovke počítača alebo televízora pomocou diaľkového ovládača svoju obľúbenú reláciu a zábava môže začať!

15. Zbaví vás starostí.

V Centre zálohovania a obnovenia nájdete zdokonalené funkcie na zálohovanie a obnovenie, vrátane automaticky plánovaného zálohovania, ktoré chráni vaše nenahraditeľné digitálne fotografie, filmy, dokumenty a hudbu.

16. Nový počítač sprevádzkovaný za pár minút.

S nástrojom Migrácia profilu používateľa je sprevádzkovanie nového počítača jednoduché, pretože vám pomôže preniesť dôležitý obsah, napr. súbory, priečinky, nastavenia a e-mailové správy, zo starého počítača do nového.

17. Vaše vlastné spravodajské štúdio.

Postranný panel Windows zobrazí aktuálne informácie, napr. správy, predpoveď počasia, ale aj váš kalendár a ďalšie aplikácie, priamo na vašej ploche, takže prístup k nim nemôže byť rýchlejší. Ak chcete najnovšie informácie, stačí jedno kliknutie myšou.

18. Archív vašich osobných informácií.

Nástroj Plánované a sieťové zálohovánieA ukladá všetok obsah počítača do zvoleného záložného umiestnenia a pomáha tak chrániť pred stratou dát. Môžete naplánovať, aby váš počítač automaticky archivoval vaše nenahraditeľné digitálne fotografie, filmy, dokumenty a hudbu do iného počítača, na sieťový diskN alebo iné médium.

19. Televízia v počítači.

Ak chcete používať počítač ako supermoderný televízor, je pre vás určená aplikácia Windows Media CenterM. Stačí pripojiť televízny vstup k prenosnému alebo stolnému počítaču a môžete sledovať vysielané relácie pomocou kompatibilného diaľkového ovládača. Aby vám neunikol ani okamih, môžete reláciu aj pozastaviť.

20. Domáca sieť za pár minút.

S Centrom sieťových pripojení a zdieľania je inštalácia, používanie a správa domácej sieteN hračkou. Celý proces sieťového pripojenia pritom máte stále pod kontrolou. Po pripojení ku káblovej či bezdrôtovej sieti môžete zdieľať tlačiareň alebo vysokorýchlostné pripojenie k InternetuI, kopírovať súbory z jedného počítača na druhý, a keď budete mať dlhú chvíľu, využiť všetky možností internetovej zábavy.

21. Kto sa hrá, nehnevá.

Pri hrách Šachy Titans, Mahjong Titans novej výučbovej hre pre deti Purble PlaceG sa pobaví celá rodina. I ďalšie hry od iných výrobcov je vďaka aplikácii Windows Media CenterM možné sledovať na obrazovke televízora.

22. Všetky okná po ruke.

Vďaka funkcii Prepínanie okien 3DA je možné jednoducho prelistovať všetky otvorené súbory a okná, takže máte stále prehľad o všetkých rozpracovaných úlohách.

23. Obrovská ponuka digitálnych zážitkov.

Vyberte si obľúbenú formu zábavy: Či ide o televíziu, hudbu, film, domáce video alebo fotoprezentácie, v systéme Windows Vista ich všetky pohodlne nájdete na jednom mieste. Môžete si ich pustiť priamo v počítači alebo na domácom multimediálnom centre, aby sa mohla baviť celá rodina s priateľmiM.

24. Bez starostí o spyware.

Starosti nie sú na mieste, pretože vás chráni priamo systém. Aplikácia Windows Defender chráni počítač pred automaticky otváranými oknami, ohrozeniami zabezpečenia a znížením výkonu spywarom. Automaticky prehľadáva počítač a umožňuje odstránenie prípadného škodlivého softvéru.

25. Váš softvér, hardvér a služby stále fungujú.

Systém Windows Vista je kompatibilný s veľkým počtom softvérových aplikácií, hardvérových zariadení a služieb a napĺňa tak všetky požiadavky používateľov na prácu s počítačom. Vynikajúca úroveň spolupráce so systémom Windows Vista je zaručená pri produktoch označených logom Certified for Windows Vista.

26. Zvládnite viac vecí naraz.

Klikáte na každý odkaz a často preskakujete z jednej webovej lokality na druhú? Prehľadávač Windows Internet Explorer 7 obsahuje funkciu Prehľad záložiek, ktorá zobrazí naraz miniatúry všetkých otvorených webových stránok.

27. Na cestách nezostane váš počítač pozadu.

Centrum nastavení mobilných zariadení poskytuje centrálny prístup ku všetkým dôležitým nastaveniam mobilného systému, napríklad napájanie, bezdrôtová sieť, synchronizácia a externý monitor.

28. Spomienky v nadživotnej veľkosti.

Vďaka aplikácii Windows Media CenterM sa môžete pochváliť fotografiami a domácimi videozáznamami v plnej veľkosti a v celej kráse na obrazovke televízora. Celý foto a videoarchív máte na dosah ruky. Náladu vám pomôže vytvoriť hudobný sprievod podľa vášho výberu. Môžu sa zapojiť aj vaši blízki a priatelia. Avšak len za predpokladu, že im na chvíľu požičiate diaľkový ovládačM.

29. Písanie rukou je oveľa prirodzenejšie.

Systém Windows Vista podporuje digitálne rozpoznávanie rukopisu a kreslenie rukou a zvyšuje tak vašu produktivitu na cestách. Technológia Windows Tablet and TouchA umožňuje písať rukou poznámky, kresliť náčrtky a rýchlo prechádzať súbory alebo webové stránky niekoľkými ťahmi digitálnym perom na ultraľahkom počítači Tablet PC.

30. Bleskové obnovenie počítača.

Nástroj Zálohovanie a obnovenie Complete PCB vytvorí dokonalú snímku pevných diskov vášho počítača a vytvorí tak úplnú zálohu celého počítača, vrátane osobných a systémových súborov, programov a nastavení. Oceníte to, ak nastanú okolnosti, kedy bude potrebné obnoviť celý počítač.

31. Ak dôjde k problémom, počítač vás upozorní a pomôže vám s ich vyriešením.

Ak sa o spustenie vo vašom počítači pokúša potenciálne škodlivý softvér, zobrazí systém Windows Vista upozornenie a zaisťuje tak bezproblémovú prevádzku systému. Upozornenie sa zobrazí aj v prípade, že dôjde k vyčerpaniu dôležitých systémových prostriedkov. I prehľadávač Windows Internet Explorer 7 informuje používateľa o nastavení, ktoré zvyšuje riziko pri práci s Internetom, a uľahčuje opravu takého nastavenia.

32. Optimalizácia správy IT v celej firme.

Rozšírená podpora zásad skupiny supportD v systéme Windows Vista umožňuje centralizovať správu počítača v celej podnikovej sieti. Je možné nakonfigurovať sieť a zabezpečenie tak, aby používatelia získali prístup k dátam na serveroch offline alebo rôznych počítačoch v sietiN.

33. Najcennejšie sú vaše spomienky.

Nástroj Plánované a sieťové zálohovánieA zálohuje automaticky vaše fotografie a videozáznamy do iného počítača alebo diskovej jednotky v domácej sietiN. Nemusíte sa teda obávať straty nenahraditeľných spomienok. Aplikácia Windows DVD MakerU potom umožní vypáliť fotografie a videozáznamy na disky CD alebo DVD, ktoré môžete rozdať blízkym alebo si ich prezerať v počítači či prehrávači DVD.

34. Pripojenie k pracovnej alebo školskej sieti.

Funkcia Pripojenie k doméneD umožňuje pripojiť počítač k podnikovej alebo školskej sieti, ktorá obmedzuje prístup len na používateľov s doménovým používateľským menom a heslom.

35. Na pohľad poznáte, či ste našli ten správny súbor.

Teraz môžete vyhľadávať a rozpoznať svoje súbory rýchlejšie, a to zrakom. Každý súbor je v systéme Windows Vista reprezentovaný malou ukážkou, takže jediným pohľadom rozpoznáte, či ide o ten, ktorý potrebujete. Videosúbory dokonca prehrajú krátku ukážku videozáznamu. Veľkosť ikony je možné prispôsobiť vašim požiadavkám, aby ste mohli obsah rozoznať ešte rýchlejšie.

36. Liek na syndróm červených očí.

Každá fotografia bude bezchybná, ak použijete jednoduché integrované nástroje v programe Windows Fotogaléria: orezanie, odstránenie efektu červených očí a dokonca automatická úprava, ktorá jediným kliknutím opraví farby a nastavenie expozície digitálnych fotografií.

37. Digitálny trezor pre vaše informácie.

Nástroj Windows BitLocker Drive EncryptionB ponúka šifrovanie celého zväzku a kontrolu integrity spúšťacieho sektora. Zaisťuje tak utajenie dát vo vašom kompatibilnom prenosnom počítači aj v prípade straty alebo krádeže.

38. Keď potrebujete začať znovu od začiatku.

So svojimi fotografiami môžete experimentovať, ako chcete. Zobrazovač programu Windows Fotogaléria automaticky uloží vašu pôvodnú fotografiu, takže sa k nej neskôr môžete vrátiť a použiť ju iným spôsobom.

39. Každá z vašich spomienok na dosah.

Program Windows Fotogaléria uľahčuje vyhľadanie a zdieľanie vašich najobľúbenejších snímok. Obrázky je možné usporiadať podľa dátumu, miesta, osoby, ohodnotenia alebo akéhokoľvek kľúčového slova podľa vašej voľby. Svoje obrázky môžete rozpoznať jediným pohľadom alebo bleskovo pretriediť stovky či tisíce fotografií pomocou integrovanej funkcie Okamžité vyhľadávanie.

40. Práca s počítačom je oveľa príjemnejšia.

Nové navigačné a organizačné nástroje v systéme Windows Vista zrýchľujú a uľahčujú takmer všetky úlohy pri práci s počítačom. Flexibilné nástroje pre správu informácií vám rýchlo sprístupnia vaše súbory a zobrazia ich presne podľa vašich požiadaviek. Môžete teda rýchlejšie vybaviť svoje povinnosti a zostane vám viac času na vaše obľúbené aktivity.

41. Počítač sa sám automaticky aktualizuje.

Systém Windows Update pravidelne hľadá najnovšie dôležité aktualizácie pre váš počítač a potom ich automaticky prevezme a nainštaluje, takže sa nemusíte obávať, či je počítač aktualizovaný.

42. Odosielanie fotografií e-mailom bez starostí o veľkosť súborov.

Program Windows Fotogaléria umožňuje jednoduchú kompresiu fotografií a domácich videozáznamov pre pohodlné zdieľanie prostredníctvom e-mailu. Sprievodca e-mailom pre fotografie a video vás v niekoľkých krokoch prevedie procesom zmenšenia veľkosti súborov a odoslania vašich obrázkov.

43. Hranie hier pod kontrolou.

Je možné obmedziť čas strávený hraním hier aj prístup k hrám s obsahom, ktorý je nevhodný pre členov vašej rodiny. Prieskumník hier umožňuje kontrolovať a usporiadať hry podľa titulu, hodnotenia, kategórie či obsahu. Rodičovská kontrola potom uľahčuje sledovanie herných aktivít vašich detí a zákaz prístupu k nevhodným hrám.

44. Vyššia rýchlosť sa vždy hodí.

Potrebujete zvýšiť výkon počítača? Proste pripojte k stolnému alebo prenosnému počítaču pamäťovú jednotku USB flash a technológia Windows ReadyBoost sa postará o všetko ostatné.

45. Kto by stál o veľa škatuliek a drôtov?

Aplikácia Windows Media CenterM zastane všetku vašu obľúbenú spotrebnú elektroniku - televízor, stereosystém, digitálny videorekordér, herné zariadenie a osobný počítač - v jedinom elegantnom riešení. Počítač so systémom Windows Vista je teda dokonalým riešením domácej zábavy v priestoroch, ktoré neoplývajú miestom.

46. Keď chcete hudbu počuť aj vidieť.

Aplikácia Windows Media Player 11 zobrazí vašu hudbu oveľa prehľadnejšie. Prispôsobiteľné zobrazenie obalu albumu a hierarchické zobrazenie diskotéky uľahčuje hľadanie a prehrávanie najobľúbenejších skladieb.

47. Zábava hneď teraz.

Svoje obľúbené multimédiá nájdete rýchlejšie - zrakom. V aplikácii Windows Media CenterM sú zobrazené miniatúry, vďaka ktorým je možné rýchlo rozpoznať album podľa obalu i fotografie, filmy či televízne relácie podľa obrázka. Ihneď ako zbadáte, čo ste chceli, hneď môžete začať prehrávať.

48. Zostaňte v spojení, nech ste kdekoľvek.

Na cestách iste využijete zdokonalené funkcie systému Windows Vista pre prácu v bezdrôtovej sieti, ktoré zjednodušujú vyhľadanie a pripojenie bezdrôtovej siete doma, v práci či vášho obľúbeného verejného prístupového bodu. Môžete surfovať po Internete, pracovať a zostať v kontakte, nech ste kdekoľvek.

49. Noste si kanceláriu so sebou.

Zostaňte v spojení, nech ste kdekoľvek. Vaše úlohy budú stále pod kontrolou. Centrum synchronizácie umožňuje s vaším počítačom synchronizovať ďalšie počítače, zdieľané priečinky na serveri, zdieľané dokumenty, prehrávače digitálnej hudby, inteligentné telefóny, vreckové počítače aj iné zariadenia. To všetko jednoducho na jednom mieste.

50. Efektívnejšie prehľadávanie siete WWW.

Záložky v aplikácii Windows Internet Explorer 7 umožňujú v jedinom okne otvoriť niekoľko stránok súčasne.

51. Pre náruživých hráčov.

Prieskumník hier uľahčuje inštaláciu, usporiadanie a hranie hier. Grafické miniatúry jednotlivých hier poskytujú jednoduchý prístup aj podrobné informácie, napr. o vydavateľovi, žánri a hodnotení každej hry aj dátum posledného spustenia.

52. Robí radosť rodičom.

Je možné nastaviť pravidlá pre prácu detí s počítačom. Jednoduchá Rodičovská kontrola v systéme Windows Vista podporuje obmedzenie hier, používanie Internetu a aplikácií aj času prevádzky počítača, aby sa deti naučili používať počítač produktívnejšie.

53. Viac hláv, viac rozumu.

Pomocou Centra spolupráceA môžete s pozvanými priateľmi a kolegami spolupracovať na svojich projektoch cez Internet, podnikovú sieť aj bezdrôtovú sieť ad-hocN. Pri výučbe si môžete vymieňať poznámky, na obľúbenom verejnom prístupovom bode zase fotografie. Je taktiež možné zdieľať plochu pri úpravách dokumentu alebo písaní poznámok.

54. Zábava aj na cestách.

Aplikácia Windows Media CenterM vám pomôže nahrať do prenosného počítača vaše obľúbené relácie alebo filmy a potom ich prehrať v lietadle alebo v hotelovej izbe.

55. Cesta k zajtrajšiemu úspechu začína už dnes.

Systém Windows Vista uľahčuje hľadanie, používanie a zdieľanie dokumentov, rešerší a ďalších školských úloh. Súbory je možné usporiadať podľa dátumu, miesta alebo osoby alebo ich označiť ľubovoľným kľúčovým slovom a potom ich bleskovo nájsť.

56. Tlač presne toho, čo vidíte.

V aplikácii Windows Internet Explorer 7 je možné tlačiť presne to, čo vidíte na webovej stránke, a obmedziť odpad pri tlači automatickým zmenšením stránok na veľkosť papiera, pri ktorom nedôjde k odrezaniu obrázkov. Môžete taktiež vytlačiť iba vybraný text či obrázky.

57. Na sledovanie domáceho videa nepotrebujete počítač.

V programe Windows DVD MakerU je možné vytvoriť profesionálne disky DVD s fotografiami a domácim videom, a to vrátane prechodov a kapitol, ktoré je možné prehrávať na domácom prehrávači DVD. Je teda jednoduchšie zdieľať digitálne fotografie a videozáznamy z rodinných osláv so všetkými príbuznými, aj keď nevlastnia počítač.

58. Dom plný hudby.

Funkcia programu Windows Media Player 11 pre zdieľanie multimédií umožňuje vyhľadať a prehrať hudbu z vašej digitálnej diskotéky kdekoľvek v domácej sieti.N Vďaka zdieľaniu medzi počítačmi, prijímačmi digitálnych multimédií a ďalšími zariadeniami pripojenými k sieti to môžete rozbaliť v ktorejkoľvek izbe v dome. Alebo hoci v každej izbe.

59. Režisérom jednoducho a rýchlo.

Fotografie a domáce video je možné zostrihať do podoby úplného multimediálneho diela doplneného o hudobný sprievod, titulky i filmové strihové efekty.

60. Spomienky uchované s maximálnou vernosťou.

Ak natáčate video pomocou kamery s vysokým rozlíšenímU, môžete zachovať vysoké rozlíšenie aj pri digitalizácii, úpravách a publikovaní v programe Windows Movie Maker.

61. Vzoprite sa nezvaným votrelcom.

Brána Windows Firewall s pokročilým zabezpečením sa jednoducho ovláda, a napriek tomu poskytuje pokročilú ochranu vášho počítača pred útokmi zo siete.

62. Pamätá si, čo radi robíte, a pomáha vám v tom.

Služba Prednačítanie pomáha skrátiť odozvu počítača a zvýšiť výkon systému tak, že sleduje najpoužívanejšie aplikácie a načíta ich dopredu do pamäte pre urýchlenie prístupu.

63. Pomocník vždy po ruke.

Integrovaný systém pomocníka pomáha skúseným používateľom aj začiatočníkom s osvojením nových úloh, poskytuje podrobné postupy a podporu pri riešení ťažkostí, ktoré systém Windows Vista nevyriešil automaticky sám.

64. Utajenie súborov.

Systém súborov EFSD (Encrypting File System) umožňuje zašifrovať súbory a priečinky, takže ak jeden počítač zdieľajú dvaja používatelia, nemajú navzájom prístup k dátam toho druhého. V systéme Windows Vista je správa systému súborov EFS zjednodušená tým, že kľúče EFS je možné ukladať na čipové karty SmartCard.

65. Jednoduché odosielanie faxov.

Vďaka nástroju Windows Fax a skenerD je odosielanie a príjem faxov priamo z počítača rovnako jednoduché ako používanie e-mailu. S adresárom je možné prepojiť faxové šablóny, vyhľadať faxové číslo, pripojiť požadované dokumenty a odoslať ich jedným kliknutím.

66. Každý niekedy urobí chybu.

Už sa vám stalo, že ste omylom prepísali, odstránili alebo zabudli uložiť súbor, na ktorom ste pracovali? Funkcia Tieňová kópiaD vás pomáha chrániť pred náhodnou stratou dát pomocou každodenných bodov obnovenia, ktoré počas práce zachytia staršie verzie vašich súborov. Preto môžete rýchlo a jednoducho obnoviť súbory, ktoré ste omylom odstránili, a to aj v prípade, že ste nikdy nevykonali zálohovanie.

67. Bez e-mailu by ste sa proste nezaobišli.

Program Windows Mail obsahuje nové nástroje, ktoré vám pomôžu zostať v kontakte s kolegami a blízkymi a umožní vám sústrediť sa na najdôležitejšie e-maily vďaka novým filtrom pošty, ktoré vás ochránia pred spamom, útokmi typu phishing a škodlivými prílohami. Integrované Okamžité vyhľadávanie rýchlo nájde ľubovoľnú e-mailovú správu hoci aj medzi tisícmi.

68. Postrážte si rozvrh svojich blízkych.

Program Windows Kalendár umožňuje vytvoriť zdieľané rodinné kalendáre s automatickými pripomienkami, takže nezmeškáte žiadne dôležité udalosti, či ide o rodinnú oslavu, alebo trebárs len pripomienku na zaplatenie mesačných účtov.

69. Chcete, aby kvalita výtlačkov zodpovedala kvalite vašej práce?

Ak použijete so systémom Windows Vista kompatibilnú tlačiareň, môžete využiť tlačovú technológiu novej generácie, ktorá ponúka vernejšie fotografie v jasnejších farbách, veľmi presné výtlačky, menej tlačového odpadu a lepší výkon, ktorý môže skrátiť čas potrebný na tlač.

70. Nečakajte, než bude počítač pripravený.

V systéme Windows Vista je k dispozícii nový stav napájania - režim spánku. Umožňuje vám použiť počítač, kedykoľvek potrebujete, bez čakania na spustenie operačného systému počítača. Ak prepnete počítač do režimu spánku, uložia sa dokumenty, aplikácie a dáta súčasne na pevný disk aj do pamäti, čo neskôr umožňuje obnoviť vaše pracovné prostredie za niekoľko sekúnd.

71. Obľúbené položky ihneď po ruke.

Priečinky výsledkov hľadania umožňujú uložiť parametre vyhľadávania a spustiť ich kedykoľvek jedným kliknutím. Ihneď ako navrhnete a uložíte vyhľadávanie podľa častých kľúčových slov či iných kritérií, zobrazia sa po spustení tohto vyhľadávania automaticky súčasné aj nové súbory v priečinku výsledkov hľadania, bez ohľadu na to, kde sú v počítači uložené.

72. Najnovšie správy priamo na váš stôl.

Windows Internet Explorer 7 automaticky rozpozná informačné kanály RSS, takže si môžete nechať priamo doručiť prispôsobené športové, spravodajské či nákupné kanály a budete o novinkách informovaní na jedinom mieste. Nie je potrebné navštevovať niekoľko rôznych webových lokalít.

73. Fotografie a domáce video už nemusia ležať len v počítači.

V systéme Windows Vista je jednoduché podeliť sa o zážitky s blízkymi a priateľmi bez ohľadu na to, či sedia hneď vedľa vás, alebo tisíce kilometrov ďaleko. Na domácom televízore alebo v počítači môžete predviesť multimediálnu fotoprezentáciu. Pomocou kompatibilného diaľkového ovládačaM je možné jednoducho vypáliť fotografie a domáce videá vrátane hudobného sprievodu na disk CD či DVDU. Môžete taktiež upraviť veľkosť obrázkov a odoslať ich prostredníctvom e-mailového sprievodcu v programe Windows Fotogaléria.

74. K spomienkam patrí správna hudba.

V aplikácii Windows Media CenterM je možné opatriť prezentáciu vašich obľúbených fotografií hudobným sprievodom. Stačí vybrať skladby z hudobnej knižnice pomocou diaľkového ovládačaM a hneď budete v tej správnej nostalgickej nálade.

75. Profesionálne fotografie priamo z vašej tlačiarne.

Aplikácia Windows Fotogaléria vás prevedie jednoduchým prostredím pre domácu tlač verných fotografií. K dispozícii sú možnosti pre vlastnú tlač fotografií v jasných a presných farbách, tlač bez okrajov, na veľké alebo medzinárodné formáty papiera.

76. Všetci príbuzní chcú fotku toho výnimočného okamihu.

Pomocou aplikácie Windows Fotogaléria je možné z InternetuI jednoducho objednať profesionálne fotografie. K dispozícii je široký výber veľkostí, množstva a povrchových úprav a hotové fotografie budú doručené poštou alebo pripravené na vyzdvihnutie v najbližšej prevádzke. Okamžitá objednávka fotografií - stačí jediné kliknutie a ste na objednávkovej stránke svojho obľúbeného fotolaboratória.

77. Zachytiť neopakovateľný okamih trvá len chvíľu. Jeho zvečnenie o nič dlhšie.

Prenos fotografií z fotoaparátu do počítača je skutočne bleskový vďaka jednoduchému procesu importu do aplikácie Windows Fotogaléria.

78. Je viac možností, ako si obľúbenú hudbu odniesť so sebou.

V aplikácii Windows Media Player 11 je možné jednoducho a rýchlo odoslať hudobné súbory z počítača do vášho obľúbeného prenosného hudobného zariadenia. Funkcia PlaysForSure zaručuje, že sa hudba prenesie v maximálnej kvalite, takže si ju môžete vypočuť skutočne kdekoľvek.

79. Vaša hudobná zbierka porastie s vami.

Program Windows Media Player 11 uľahčuje vytváranie zbierky digitálnej hudby vďaka nástrojom pre jednoduché a rýchle kopírovanie hudby z CD do počítača, nákup alebo predplatné pomocou online hudobnej službyI a jednoduché pripojenie prenosných zariadení.

80. Na multimédiá ste jednotka.

Sledovanie televízie, vypaľovanie relácií na disk CD alebo DVDU, preberanie filmu a nahrávanie dôležitého zápasu - to všetko naraz vďaka aplikácii Windows Media CenterM.

81. Váš televízor bude šikovnejší.

Ak pripojíte počítač k televízoru, poskytne vám aplikácia Windows Media CenterM prístup k spravodajstvu, preberaniu filmov a ďalším informáciám a multimédiám od najlepších poskytovateľov, a to priamo vo vašom televízore. Pomocou televízneho programového sprievodcu aplikácie Media Center môžete naprogramovať nahrávanie vášho obľúbeného seriálu a potom si ho prehrať, až sa to bude hodiť vám, a nie televíznej spoločnosti. Vášmu televízoru vdýchne počítač nový život a sprístupní na jeho veľkej obrazovke všetky formy zábavy, vrátane fotografií, domáceho videa a hudbyM.

82. Všetka hudba na dosah jedného tlačidla ovládača.

Pomocou diaľkového ovládača môžete prechádzať a prehrávať skladby z vašej diskotéky. V aplikácii Windows Media CenterM je možné pomocou kompatibilného diaľkového ovládača rýchlo vizuálne vyhľadať a vybrať skladby podľa názvu či obalu albumu, interpreta, názvu skladby, roku alebo žánra. Ak sa o obrazovku aplikácie Media Center a o diaľkový ovládačN podelíte s ostatnými, môžu si aj oni vybrať a prehrať svoje obľúbené skladby.

83. Plocha vášho počítača ožije.

Funkcia Windows DreamSceneC premení plochu vášho počítača. Namiesto statickej tapety môžete plochu oživiť pohyblivými obrázkami - napríklad domácim videom alebo videoklipmi.

84. Pohodlne sa usaďte, uvoľnite a nehádajte sa o ovládač.

S aplikáciou Windows Media CenterM je oveľa jednoduchšie prehrávať digitálne multimédiá pomocou diaľkového ovládača. Máte na výber medzi sledovaním vysielaných alebo nahraných televíznych relácií, preberaním filmov, premietaním domáceho videa či fotoprezentácií s hudobným sprievodom na obrazovke televízora alebo počítača. Potom požičajte ovládač niekomu ďalšiemu, aby si zábavu užila celá rodina.

85. Počítač v mnohých jazykoch.

Podpora pre viac jazykov používateľského rozhraniaB znamená, že používatelia študujúci jazyky alebo žijúci vo viacjazyčnej domácnosti môžu nainštalovať do počítača niekoľko jazykov, medzi ktorými je možné prepínať bez reštartovania.

86. Archivácia knižnice multimédií.

Nástroj Plánované a sieťové zálohovánieA zálohuje automaticky nahrané televízne relácie, skladby, albumy a zoznamy skladieb do iného počítača alebo diskovej jednotky v domácej sietiN. Nemusíte sa teda obávať straty obľúbených multimediálnych súborov. V aplikácii Windows DVD Maker môžete digitálne multimédiá vypáliť na disk DVD a vytvoriť tak multimediálny archív, ktorý je možné kedykoľvek prehrať v počítači alebo prehrávači DVDU.

87. Najlepšie a najnovšie hry.

Od jednoduchých až po úžasné - existujú hry pre každý vek a úroveň schopností, a to priamo vo vašom počítači aj online. Váš počítač prináša viac zábavy vďaka skvelým novým hrám dostupným iba v systéme Windows Vista, napríklad Chess Titans, Mahjong Titans, Purble Place a InkballG.

88. Revolučné herné technológie.

Najnovšie a najnáročnejšie hry nemá cenu hrať inak než s hyperrealistickou grafikou 3D. Technológia DirectX 10 vám sprostredkuje atraktívnejšie herné zážitky aj používanie rovnakého herného ovládača s počítačom aj konzolou Xbox 360. Vyšší výkon a stabilnejšie pripojenie zaručujú vynikajúci zážitok pri hre online proti kamarátom z triedy aj hráčom z opačného konca sveta.

89. Hry aj na cestách.

Vaše obľúbené hry v počítači alebo online vám budú robiť radosť aj na cestách v prenosnom počítači so systémom Windows Vista. Rýchlejšie a stabilnejšie pripojenie vám umožní zostať v kontakte s hráčmi doma alebo hoci na druhom konci sveta.

90. Čítanie e-mailu bez spustenia počítača.

Technológia Windows SideShowA vám umožní prečítať e-mailovú správu, potvrdiť miesto konania schôdzky alebo skontrolovať rezerváciu letenky aj v prípade, že je počítač vypnutý. Prenosné počítače a ďalšie zariadenia vybavené sekundárnym displejom zobrazia dôležité informácie aj v čase, kedy je notebook zatvorený alebo v režime spánku.

91. Noste si zábavu so sebou.

Centrum synchronizácie umožňuje s vaším počítačom synchronizovať ďalšie počítače, zdieľané priečinky na serveri, zdieľané dokumenty, prehrávače digitálnej hudby, inteligentné telefóny, vreckové počítače aj iné zariadenia. To všetko jednoducho na jednom mieste a vrátane obrázkov, hudby, nahraných televíznych relácií a iných digitálnych multimédií.

92. Obrázok povie za tisíc slov.

Počítač Tablet PC s digitálnym peromA vám umožní jednoducho zachytiť výstrižok alebo snímku ľubovoľného objektu na obrazovke. Môže ísť o časť webovej stránky, dokumentu alebo programu. Výstrižok môžete vložiť do e-mailu, dokumentu, rýchlej správy alebo inej digitálnej komunikácie a názorne tak ilustrovať svoje argumenty.

93. Pracujte tak, ako vám to vyhovuje.

Technológia Windows Tablet and TouchA ponúka nové možnosti komunikácie s počítačom. Ak počítač podporuje dotykový vstup, môžete prstom robiť väčšinu úkonov, na ktoré sa obvykle používa myš alebo pero tabletu.

94. Lepšie zabezpečenie bezdrôtového pripojenia.

Systém Windows Vista ponúka zdokonalenú podporu protokolov pre zabezpečenie bezdrôtového pripojenia, vrátane WPA2, ktoré zaručujú, že vaše bezdrôtové pripojenie bude bezpečnejšie.

95. Noste si sieťové súbory a priečinky so sebou.

Práca offline môže byť produktívnejšia. Funkcie ako Podnikový roaming a Priečinky a súbory offlineD vám umožnia vziať si súbory zo siete do prenosného počítača a potom ich automaticky efektívne synchronizovať so serverom po opätovnom pripojení k podnikovej sieti.

96. Prístup k vašej ploche, nech ste kdekoľvek.

Vzdialená plochaD uľahčuje vzdialený zabezpečený prístup k dokumentom a programom vo vašom počítači z iného počítača prostredníctvom domácej siete alebo Internetu. Môžete teda pracovať, kedykoľvek máte k dispozícii Internetové pripojenieN,I.

97. Jeden skener vašej firme postačí.

Vďaka nástroju Fax a skenerD môžete skenovať dokumenty alebo obrázky zo skenera či multifunkčného zariadenia pripojeného priamo k vášmu počítaču alebo aj inde v sieti. Je možné upraviť nastavenia obrázka, získať aktívnu ukážku a zdieľať naskenované dokumenty pomocou zoznamu smerovania.

98. Oveľa profesionálnejšie prezentácie.

Služba sieťového projektoraA uľahčuje zdieľanie prezentácií a fotografií pomocou projektorov pripojených ku káblovej alebo bezdrôtovej sietiN. Bezdrôtové pripojenie vás zbaví starostí o káble či prenášanie prístrojov. Nezabudnite zlepšiť prvý dojem z prezentácie vhodnou voľbou vzhľadu premietanej plochy.

99. Zdieľanie informácií znamená ich lepšie využitie.

Zdokonalené zdieľanie súborov a priečinkov umožňuje efektívnejšie zdieľať priečinky a súbory s ostatnými používateľmi v sietiN. Funkcie zdieľania sú jednoduchšie prístupné a konfigurovateľné, takže je možné jednoducho určiť, s kým má byť súbor zdieľaný a akú úroveň prístupu chcete udeliť.

100. Sieť je chrbticou každej firmy.

Diagnostika siete a poradca pri ťažkostiach poskytuje integrované diagnostické prostriedky, ktoré pomáhajú identifikovať a rýchlo riešiť ťažkosti so sieťovou konektivitou.



Prístupov 4711
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
FAKTA O MAFII 2
[ 6.4.2007] (príspevkov 0)
VITAJTE
[ 1.3.2007] (príspevkov 1)